Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GOArt - Göteborg Organ Art Center

GOArt bedriver forskning inom det konstnärliga området och inom kulturarvsfältet. Den forskning GOArt bedriver kan beskrivas som bestående av åtminstone tre delar som interagerar: musikern/konstnären, instrumentet och musiken. En annan benämning på forskningen inom konstfaltet är interpretationsforskning. Utgångspunkten är interaktionen mellan musikern och musiken genom instrumentet. Instrumentet blir därmed en del av den forskningsmetodik som karaktäriserar GOArt:s forskningsmiljö. En förståelse av instrumentet som en gestaltning producerad genom hantverksskicklighet är därför karaktäriserande för GOArt:s forskning kring musikern och musiken.

GOArt:s forskning och samarbeten rör sig därför över ett relativt brett spektrum, från materialforskning och källstudier, till psykoakustik och musikalisk gestaltning (interpretation). GOArt har utvecklat en forskningsmetodik som är innovativ och efterfrågad såvida nationellt som internationellt.

Instrumentet orgeln som artefakt har flera sidor som kan utforskas (t.ex. en konstnärlig, teknisk, sociologisk och historisk), och fungerar på så sätt som både katalysator och sammanhållande länk i projekten. Dessa erfarenheter från orgelforskningen kan fungera som förebild för hur man kan bedriva interdisciplinär forskning.

GOArt verkar i nära samarbete med Högskolan får scen och musik (HSM) får att utveckla och driva den kompletta miljö man tillsammans utgör inom orgelområdet och stöder med sin kompetens och sitt internationella nätverk verksamheten, och för tilfillet är två av GOArt:s anställda även verksamma som lärare vid HSM.

Sidansvarig: Konstnärliga fakultetskansliet|Sidan uppdaterades: 2011-04-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?